01122015

SERTIFIKACIJA OPŠTINE KAO POVOLJNOG POSLOVNOG OKRUŽENJA

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, zajedno sa radnom grupom za pripremu i sertifikaciju ove opštine kao povoljnog poslovnog okruženja, sastao se danas sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske.

Perić je rekao da je dobijanje sertifikata veoma važno za kvalitetniji i bolji razvoj Ugljevika i da je ovo bila preliminarna posjeta predstavnika Privredne komore Srpske, kao tehničkog sekretarijata u ovom procesu i predstavljanje evaulatora koji će voditi proces.

„Opština Ugljevik potpisala je ugovor sa Privrednom komorom Republike Srpske o sprovođenju programa sertifikacije lokalnih samouprava sa povoljnim poslovnim okruženjem. Uvjeren sam da ćemo veoma brzo dobiti ovaj sertifikat, jer je veoma važno za dalji razvoj lokalne zajednice, kao i za pružanje kvalitetnijih usluga našim građanima, povećanje zaposlenosti, kao i poboljšanje uslova u kojima naši privrednici rade“, rekao je Perić nakon sastanka.

Rukovodilac Centra za makroekonomniju unapređenja poslovanja u Privrednoj komori Republike Srpske Olivera Radić navela je da je danas definisan način dostavljanja dokumentacije, kao i način komunikacije i daljih koraka kada je riječ o procesu sertifikacije.

„Upoznali smo danas radnu grupu za pripremu i sertifikaciju opštine Ugljevik kao povoljnog poslovnog okruženja o svemu što im predstoji u periodu provođenja“, rekla je Radićeva.